Skip to main content

ماه گرفتگی کلی دوم اسفند ماه 1386

ماه گرفتگی کامل
ماه گرفتگی کامل

در روز پنج شنبه دوم  اسفند سال 1386 خیامی ماه گرفتگی کاملی از ساروس 133  در کشورمان قابل مشاهده است. شورای مرکز تقویم مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران بر پایه آخرین دستاوردهای نجومی اعلام کرد که  این گرفت از ساعت 5 و 13 دقیقه بامداد پنجشنبه 2 اسفند 1386  شروع می شود.  هرچند ماه گرفتگی نیمسایه ای ساعتی قبل از آن آغاز می شود اما بدلیل عدم حساسیت کافی چشم انسان، قادر بدیدن تغییر نورانیت ماه نیستیم.

ادامه مطلب: ماه گرفتگی کلی دوم اسفند ماه 1386

  • کلیک ها: 4877

بارش شهابی جوزایی آتش بازی دو قلوهای پاییزی

بارش شهابی جوزایی
بارش شهابی جوزایی

یکی از تماشایی ترین و زیبا ترین بارش های شهابی، بارش شهابی جوزایی است.برخلاف سالهای گذشته که بارش کم فروغی را شاهد بودیم بارش امسال حدود ساعت هشت و نیم شامگاه جمعه ۲۳ آذر به اوج خود می‌رسد؛ یعنی درست زمانی که آسمان به دور از نور مزاحم ماه، صورت فلکی جوزا و کانون بارش را در خود جای داده است. ولی این بارش اوج لحظه‌ای ندارد و به همین خاطر می‌توانید شب پنجشنبه یا شنبه نیز بیش از ۱۰۰ شهاب در هر ساعت در آسمان نظاره گر باشید.   

ادامه مطلب: بارش شهابی جوزایی آتش بازی دو قلوهای پاییزی

  • کلیک ها: 4486

وضعیت رویت پذیری هلال ماه های قمری سال ۱۳۸۶

رویت پذیری هلال ماه های قمری سال ۱۳۸۶
رویت پذیری هلال ماه های قمری سال ۱۳۸۶

رویت هلال ماه علم بررسی آغاز و پایان ماه قمری است. یک رویت گر هلال ماه به کمین هلالی باریک می نشیند تا آن را از پس افقی خوب و تمیز یا حتی از لابه لای غبار و آلودگی های مختلف شکار کند. رویت هلال ماه را می توان از دو نگاه بررسی کرد؛
۱) با چشم غیرمسلح
۲) با چشم مسلح
با توجه به اینکه در اکثر جوامع دنیا رویت هلال را با ابزار رصدی پذیرفته و حتی در مورد رویت جوان ترین هلال ماه نیز رقابت تنگاتنگی وجود دارد، لذا نگارنده بدون وارد شدن در بحث فقهی آن فقط از دید علمی به بررسی هلال ماه های شامگاهی (بعد از مقارنه) و هلال صبحگاهی (قبل از مقارنه) سال ۱۳۸۶ پرداخته است. هر چند تمام هلال ها از نظر نگارنده حائز اهمیت هستند، اما در این مقاله سعی شده به هلال های مهم و بحرانی توجه بیشتری مبذول شود.

ادامه مطلب: وضعیت رویت پذیری هلال ماه های قمری سال ۱۳۸۶

  • کلیک ها: 6375

ماه گرفتگی کامل بامداد یکشنبه ‪ ۱۳‬اسفند 1385

ماه گرفتگی کامل
ماه گرفتگی کامل

ماه گرفتگی یا خسوف کلی وقتی روی میدهد که کره ماه وارد سایه کامل کره زمین می شود. اگرچه این ناحیه تیره ترین قسمت سایه کره زمین است اما با این حال به علت اینکه مقداری از اشعه های نور خورشید در لبه کره زمین و به وسیله جو ان تفرق پیدا می کند مقداری نور به کره ماه می رسد . جو کره زمین بیشتر امواج نورانی با طول موج نزدیک به نور آبی را پراکنده می کند. در نتیجه نوری که به کره ماه میرسد دارای مقادیر بیشتری از اشعه های نورانی با طول موج نزدیک به نور قرمز نسبت به نور عادی خورشید است و به همین دلیل است که در طی خسوف رنگ ماه تقریبا مسی یا قرمز کدر به نظر می آید.

ادامه مطلب: ماه گرفتگی کامل بامداد یکشنبه ‪ ۱۳‬اسفند 1385

  • کلیک ها: 8048

دنباله دار McNaught هدیه سال نو

دنباله دار McNaught  هدیه سال نو
دنباله دار McNaught هدیه سال نو

دنباله دار شگفت انگیز McNaught C/۲۰۰۶ P۱  که در 5 شهریور امسال توسط  Robert. H. McNaught  ستاره شناس  استرالیایی کشف شده است، هم اکنون در آسمان صبحگاهی (افق شرقی) و همچنین شامگاهی (افق غربی) و بسیار نزدیک به خورشید قابل رویت است  و طی روزهای آینده و با رسیدن به حضیض مداری به قدر ۰ یا ۱- نیز می رسد .

ادامه مطلب: دنباله دار McNaught هدیه سال نو

  • کلیک ها: 4408